Ellen Deckwitz leest gedicht nummer 4651 voor

De jury voor het beoordelen van inzendingen van de Derde Turing Gedichtenwedstrijd bestond uit Ramsey Nasr (voorzitter), Turing Foundation bestuurslid Alexander Ribbink, dichteres Ellen Deckwitz, zanger/gitarist Mauro Pawloski en actrice Halina Reijn. Gerrit Komrij was ambassadeur van de wedstrijd.

In het Radio-1 programma Met Het Oog Op Morgen werd wekenlang een selectie uit de 100 beste gedichten voorgelezen en besproken. John Jansen van Galen was de presentator toen Ellen Deckwitz mijn gedicht Lada voorlas. Alle dichters bleven gedurende het gehele beoordelingsproces anoniem. De namen werden pas weer aan de gedichten gekoppeld op de avond van de uitreiking.

Ellen Deckwitz las het gedicht Lada voor van een nog onbekende dichter.
Nadat Ellen Deckwitz het gedicht in ‘Met het oog op morgen’ had voorgelezen besprak zij het met presentator John Jansen van Galen.