Dit noem ik geen ironie meer

Eerder een vorm van sarcasme.

De oliemaatschappij ConocoPhillips had een probleem. Ze wilde 160.000 extra vaten olie per dag oppompen uit een nieuw project op de Noorderlijke Flank van Alaska. Maar aangezien het poolgebied smelt door klimaatopwarming (onder andere als gevolg van het winnen van fossiele brandstoffen) werd de permafrostbodem te onstabiel. De infrastructuur van de boorinstallatie dreigde daardoor verloren te gaan.

Een recent milieuverslag van het project beschrijft de oplossing die de firma daarvoor heeft bedacht: een vriesinstallatie die de grond onder de machines voldoende afkoelt en afschermt voor de effecten van de klimaatcrisis! Schiet mij maar lek. Ik weet het nu echt zeker: de wereldeconomie moet eerst volledig instorten, willen we ons gedrag veranderen.

Antwoord van oliemaatschappijen op de smeltende poolgebieden: de grond afkoelen zodat ze door kunnen gaan met boren!